Unatoč Hodgkinovoj bolesti uspjela roditi četvorke, a potom se opet vratila liječenju

loading...

OVO je divna vijest za žene koje se bore s Hodgkinovom bolesti, a želja im je jednoga dana postati majkom.

Medicina napreduje te kao takva sve više omogućuje da ljudi koji prolaze teške terapije ipak žive donekle kvalitetnim životom. Dokaz je i ova hrabra žena koja je u 12 mjeseci prošla doista sve – od pakla dijagnoze Hodgkinovog limfoma, liječenja, trudnoće i rođenja četvorki, a potom opet, s velikom nadom u uspjeh – ovih dana starta s novim terapijama. Jer se bolest vratila.

No, kako je riječ o bolesti s relativno velikim postotkom izlječenja velike su šanse da će uskoro opet biti zdrava i čila da odgaja svoje bebice koje su rođene 30. prosinca.

U samo 12 mjeseci Kayla Gaytan proživjela je stvarno svašta.

Hodgkin limfom dijagnosticiran joj je u siječnju prošle godine te je odmah startala s agresivnim metodama liječenja od kojih se bolest vrlo brzo povukla. Nakon pet mjeseci bila je zdrava, a onda je uslijedio – šok. Kako se kemoterapija i ostale vrste agresivnih liječenja kod žena prilično često “upletu” u njihovo hormonalno stanje Kayla nije ni slutila da je trudna. Bez ikakve pomoći medicine – zatrudnjela je prirodnim putem, a dodatan šok uslijedio je kada su na pregledu uočili četiri mala srca koja su rasla i razvijala se kako treba.

loading...

Naravno, kako je u pitanju bila poprilično rizična trudnoća, maleni su na svijet došli nešto ranije, ali nažalost – pred kraj trudnoće, u studenom, limfom se vratio pa je bolest uspjela pomutiti sreću obitelji s četiri nova mala člana – dva dječaka i dvije djevojčice.

Ali, sada kada su došli na svijet mama Kayla ima svu snagu ovoga svijeta da opet prođe liječenje i nadanja da će s njenim životom ipak sve biti u redu.. “Dug je puta preda mnom”, izjavila je za Today, “ali moram se nadati da će sve biti u redu.”

izvor: index.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *