Stvari koje trebate napraviti prije poroda

POROD se bliži, a vi više ni sami niste sigurni što treba, što ne i kako dočekati svoj dan D. Evo savjeta:

Poslušajte tečaj za trudnice
Iako ćete većinu toga što čujete na tečaju za trudnice već znati, uvijek postoje mali savjeti koji vam mogu biti od velike pomoći.

Naučite osnove o dojenju
Iako se dojenje najbolje uči u praksi, dobro će vam doći malo teoretske podloge kako bi znali što učiniti kada se u praksi pojave teškoće s dojenjem.

Pripremite krevetić
Svako dijete treba mirno okruženje za kvalitetan san, stoga na vrijeme uredite kutak za novog člana obitelji. Kako ne bi skupljala prašinu, posteljinu neka partner obuće kada budete u bolnici, no sve ostalo možete pripremiti i mnogo ranije.

Spakirajte torbu
Ne pretrpavajte  torbu bespotrebnim stvarima. Najbolje je na vrijeme napraviti popit što sve nosite u bolnicu. Iz dana u dan ćete vjerojatno nove stvari dodavati, a stare skidati s popisa. Kada on bude konačan, spremite torbu i stavite ju u ormar.

Razgovarajte s prijateljima i obitelji o svom izboru
Želite li da vas svi dođu vidjeti u bolnicu ili ne želite nikog osim partnera tamo, vaš je izbor. Ali o njemu na vrijeme obavijestite bližnje kako biste izbjegli situacije u kojima se ne osjećate ugodno.

Unaprijed pripremite hranu
Ako imate dovoljno energije i vremena, dobro bi bilo pripremiti obroke unaprijed i pohraniti ih u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati kuhan obrok koji treba samo podgrijati, a ovo će vam zlata vrijediti u prvim tjednima nakon poroda.

Operite djetetovu odjeću
Posteljinu i odjeću najbolje je oprati tek tjedan ili dva prije poroda kako ne bi skupljala prašinu. Birajte visoke temperature i što blaže deterdžente ili čak dva puta isperite rublje prije sušenja.

Postavite autosjedalicu
Sada imate vremena pročitati uputstva i posvetiti dovoljno vremena ispravnom postavljanju sjedalice, pa to i učinite. Roditelji često zaboravljaju da beba pri izlasku iz bolnice ne bi smjela biti u košari ili jastuku, već isključivo u pravilno postavljenoj sjedalici.

Odaberite pedijatra
Savjetujte se s ljudima koji imaju djecu, tražite preporuke i na vrijeme odaberite pedijatra.

izvor: novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *